Eszközök
Nyitólap Szolgáltatásaink Közszolgáltatások Szolgáltatásaink
2024. június. 19. szerda

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízszállítás

 

A főváros vezetése 2012. január 1-jétől – a Fővárosi Önkormányzat Közgyűlése által az 59/2011. (X.12. ) számú Közgyűlési rendeletet 2013. november 1-jei hatállyal felváltó nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 72/2013. (X.14.) Főv. Kgy. rendelet (továbbiakban Rendelet) alapján a Közszolgáltatói Keretszerződés keretein belül - a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft.-t bízta meg a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével, szállításával, ártalommentes elhelyezésével, mint a főváros területén működő, kizárólagos jogosultsággal rendelkező közszolgáltatót. A szennyvízszállítás (szippantás) díját Budapest Főváros Önkormányzatának mindenkori, hatályos díjrendelete szabályozza. A közszolgáltatás részletes szabályait megállapító Rendeletet, Üzletszabályzatunkat, a hatályos díjakat megtalálja honlapunk Fogyasztóvédelmi közzététel menüjében. A locsolási kedvezményről és a locsolási mellékmérőről tájékozódhat honlapunk Hasznos információk\Letölthető dokumentumok\Locsolási mellékmérő tájékoztatás és a Szezonális locsolási kedvezmény kérelem nyomtatvány megnyitását követően, illetve a Rendelet 18.§-ából.

A szolgáltatást megrendelheti a 06 1 296 3755  telefonszámon, a 2-es menü használatával,vagy küldje el e-mailen a diszpecserek@ftszv.hu címre.

Szennyvíziszap szállítás


Az FTSZV Kft. és Budapest Főváros Önkormányzata a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23.§ (4). bekezdésének 11. pontjában meghatározott közfeladat és a Fővárosi Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 22/2012. (III. 14.) Főv. Kgy. sz. rendelet alapján a BKSZT Telepen keletkező szennyvíziszap átvétele, elszállítása és ártalmatlanítása/hasznosítása közszolgáltatásra  2014. január 1.-ei hatállyal közszolgáltatói szerződést írt alá.
oldaltérkép  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat